Tocanita de miel cu cartofi

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 500-700 g carne de miel frageda
  • * 10 cartofi
  • * 3 cepe mari
  • * sare
  • * piper
  • * 1 lingurita boia dulce

Mod de preparare

Mai intai spalam carnea foarte bine si o taiem bucati mai mici (punem si oasele pentru ca dau gust). Curatam si tocam ceapa marunt (eu am o obsesie cu ceapa sa fie tocata marunt, soacra mea face tocanita cu ceapa taiata felii, eu daca vad bucati de ceapa nu ma ating de mancarea respectiva :))).

Intr-o cratita mai mare (sau ceaun daca aveti) incingem uleiul si punem ceapa sa o prajim.

Dupa ce ceapa s-a inmuiat putin adaugam boiaua si amestecam.

Adaugam bucatile de carne si amestecam bine.

Condimentam cu sare si piper si punem apa calduta sa depaseasca carnea cu vreo 2 degete si lasam sa fiarba acoperit la foc mic timp de aproximativ 1 ora, depinde de cat de frageda e carnea.(apa va scadea)

Intre timp curatam si taiem cartofii felii mai mari, deoarece se vor zdrobi cand fierb si vor forma sosul de pe carne, eu nu pun faina in aceasta tocanita.

Cand carnea e aproape fiarta, adaugam cartofii, mai punem putina sare si lasam sa fiarba acoperit la foc mic in continuare timp de aproximativ 35 minute.

Cand cartofii sunt moi si se zdrobesc usor (puteti sa zdrobiti cu furculita putin pentru a ajuta la formarea sosului), tocanita e gata, condimentati si serviti apoi cu muraturi. Bon appetit!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise