TOCANITA DE PUI

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 900 g pui, 100 ml ulei, 500 g ceapă, 30g bulion, 100 ml vin, boia de ardei, cimbru, dafin, usturoi, piper, sare, frunze patrunjel.
  • 200 grame faina malai

Mod de preparare

Puiul se taie bucăţi, se sărează şi se pune la prăjit în uleiul încins, după care se scoate în alt vas. În uleiul rămas se pune la prăjit ceapa tăiată felii subţiri, se adaugă boia de ardei şi bulionul, se stinge cu apă şi se răstoarnă peste carne. Se mai adaugă usturoiul tăiat mărunt, boabele de piper, o foaie de dafin, un fir de cimbru şi vinul. Se potriveşte de sare şi se fierbe până e gata carnea. La nevoie se mai adaugă apă. Se serveşte cu mămăliguţă caldă si decor de patrunjel.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise