Tochitura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 750 g carne de porc pentru fripturi
  • 750 g carne de vita pentru fripturi
  • 250 g pasta de tomate
  • 150 ml vin
  • 200 g sos de usturoi
  • 200 g ciuperci fierte
  • 200 ml ulei
  • 10 portii mamaliguta
  • 10 oua
  • 200 g telemea
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • dupa gust.

Mod de preparare

Carnea se spala, se taie bucati mici si se inabusa in ulei cu adaos de putina zeama ramasa de la ciuperci. Cind carnea este aproape inabusita se adauga pasta de tomate, ciupercile, cimbrul, piperul si sarea.

Se amesteca bine componentele iar spre sfirsitul inabusirii se adaugă sosul de usturoi si vinul. Ouale se pregatesc ochiuri.

Se serveste portia de tochitura in farfurie, asezata pe mamaliguta, iar deasupra se pune un cu ochi si de jur imprejur sosul format. Telemeaua se presara peste ochiuri.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise