Tochitura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 750 g carne de porc pentru fripturi
  • 750 g carne de vita pentru fripturi
  • 250 g pasta de tomate
  • 150 ml vin
  • 200 g sos de usturoi
  • 200 g ciuperci fierte
  • 200 ml ulei
  • 10 portii mamaliguta
  • 10 oua
  • 200 g telemea
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • dupa gust.

Mod de preparare

Carnea se spala, se taie bucati mici si se inabusa in ulei cu adaos de putina zeama ramasa de la ciuperci. Cind carnea este aproape inabusita se adauga pasta de tomate, ciupercile, cimbrul, piperul si sarea.

Se amesteca bine componentele iar spre sfirsitul inabusirii se adaugă sosul de usturoi si vinul. Ouale se pregatesc ochiuri.

Se serveste portia de tochitura in farfurie, asezata pe mamaliguta, iar deasupra se pune un cu ochi si de jur imprejur sosul format. Telemeaua se presara peste ochiuri.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise