Tochitura de porc cu sos de vin

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc mai grasa
  • 200 g carnati afumati
  • 100 g kaizer
  • 2 linguri untura
  • 1 capatana mare usturoi
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 250 ml vin alb
  • cimbru
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Carnea se spala si sa taie bucatele. Carnatul se feliaza, kaizerul se taie fasii iar usturoiul se da prin presa.

Intr-un vas de tuci se pune untura la topit si adaugam feliile de carnati, apoi kaizerul , in untura incinsa si se rumenesc putin pe o parte si alta.Adaugam bucatile de carne si le rumenim si pe acestea.

Apoi se pune sare si piper dupa gust si se stropeste cu vin,putin cate putin , adaugam cimbru.

Cand e aproape gata carnea, se pune restul de vin si cateii de usturoi dati prin presa.

Cand e gata luati ceaunul de pe foc.

Se face o mamaliguta potrivit de moale si se prajesc oua ochiuri.

A iesit o bunatate de tochitura, pe care am servit-o, respectand traditia, cu mamaliguta , ou, branza rasa si castraveti murati la soare si cu sosul din tigaie.

Cat e de buna...nu pot descrie in cuvinte,ramane sa incercati si sa va convingeti...

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/08/tochitura-de-porc-cu-sos.html

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise