Ton (macrou) in sos de iaurt picant

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • File de ton 6 portii
  • 250 ml iaurt, 200 ml lapte de cocos, 1/2 lamiie,
  • 10 gr. curry, 10 gr. enibahar pulbere,10 frunze de busuioc, 5 catei de usturoi, 10 gr sare,
  • o lingura de ulei, 5 gr. sofran, o legatura de marar, 25 gr. coniac fin

Mod de preparare

Fileul de peste se usuca bine intr-un prosop sau hirtie de bucatarie.

Uleiul se pune intr-un bol peste care se pune usturoiul bine pisat, mararul taiat foarte marunt si zeama de la lamiie. Se amesteca pina ce compozitia devine omogena, apoi se pun toate celelalte ingrediente si se amesteca in continuare pina face un pic de spuma. Se pun fileurile in aceasta pasta si se lasa la rece circa 5 ore.

Se serveste cu multe legume crude, asezate pe platou in jurul pestelui.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise