Tort

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • blat:
  • -4 oua
  • -1 pahat de zahar
  • -1 pahar faina
  • crema:
  • -40 gr gelatina
  • -1 pahar lapte
  • -300 gr unt
  • -10 oua
  • -2 pahare zahar
  • -1 lingura faina
  • glazura:
  • -5 linguri cacao
  • -3 linguri lapte
  • -1/2 pahar zahar
  • -50 gr ulei

Mod de preparare

Blat: se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga galbenusurile si la urma se adauga faina. Se coace la foc mediu 30 min.

Crema: gelatina se dizolva cu 150 ml apa calda si se lasa 30 min. Galbenusurile se bat cu un pahar de zahar se adauga laptele si o lingurita de faina se amesteca tot si se pune pe baie de abur pana ajunge la fierbere. Apoi se da la o parte si se pune untul, care in prealabil a fost topit si vanilie( dupa preferinta) . Crema se mai bate un pic. Gelatina se topeste pe baie de abur si se lasa sa se raceasca. 10 albusuri se bat cu 1 pahar de zahar, cand albusurile sau legat bine adaugam gelatina. Se amesteca cele 2 compozitii.

Blatul se imparte in 2 parti;Intr-o forma de tort, in care a-ti copt blatul se aseaza prima jumatate de blat peste care se adauga toata crema si apoi se puna al 2 blat. Se da la rece.

Tortul se imbraca in glazura care a fost preparata astfel:

toate ingredientele de la glazura se amesteca pana ajung la punctul de fierbere apoi se lasa sa se raceasca si se toarna peste tort.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise