Tort aperitiv din paste si carne

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g paste (melci)
  • 500 g piept de pui
  • 500 g carne de porc
  • 3 cepe
  • 200 ml ulei
  • 6 oua
  • 4 linguri smantana
  • 4 linguri de faina
  • 200 g cascaval
  • 2 rosii

Mod de preparare

Fierbi pastele in apa cu sare si ulei,le clatesti cu apa rece si lasi la strecurat. Calesti o ceapa in care incorporezi carnea de pui tocat. Condimentezi si calesti pana scade zeama.Cand se raceste, adaugi 2 oua si o lingura de faina.Calesti alte 2 cepe in care adaugi carnea de porc data pe masina. Condimntezi, calesti putin. Cand se raceste adaugi 2 oua si doua linguri de faina.

Pe un vas de yena rotund, asezi alternativ un strat de paste, carne de porc, paste,carne de pui,paste, carne de porc, paste.Faci un sos din:2 oua, smantana,sucul de rosie, condimente.Intinzi sosul peste tort, dai la cuptor pentru o jumatate de ora. Inainte de a inchide cuptorul,se rade cascaval si se mai da la cuptor pentru 5 minute.Se servesc felii dupa ce se raceste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise