Tort cu caise

Preparare blat: se separa ouale, albus de galbenus.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 5 linguri zahar,
  • 1 lingura de unt topit,
  • 3 linguri de faina,
  • vanilie
  • Umplutura:
  • caise din compot
  • dulceata de caise
  • siropul de la compot
  • 750 gr frisca lichida.

Mod de preparare

Preparare blat: se separa ouale, albus de galbenus. Albusurile se bat spuma cu putina sare, galbenusurile se bat cu 5 linguri de zahar si putin unt topit. Se amesteca impreuna si se pune vanilie si faina 3 linguri. Compozitia se toarna intr-o forma de tort de aproximativ 25 cm, pe care am pus hartie de copt si se baga la cuptorul incalzit deja, la o temperatura de 180 de grade C, timp de 40 min, cel putin asa a fost la mine avand cuptor electric.

Pentru umplutura am folosit 750 gr de frisca naturala, pe care am avut-o la frigider (trebuie sa fie rece, alfel nu se va bate), am pus doar o lingura de zahar in frisca pentru ca celelalte ingrediente sunt deja foarte dulci.

Dupa ce s-a racit blatul, se taie in 2 foi. Cu siropul de la compotul de caise am insiropat prima foaie, am pus un strat de dulceata de caise pe toata suprafata, frisca si apoi cealalta foaie pe care am insiropat-o, am pus si pe ea un strat de duceata de caise, peste care am pus frisca pe toata suprafata tortului, ornand cu caisele din compot. Este un tort usor de realizat, racoros si foarte bun.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise