Tort cu capsuni si ananas

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat(diametrul de 26 cm);8 oua,200 g zahar 225 g faina,un praf de sare ,esenta
  • Crema capsuni;400 g iaurt cu capsuni,500 g capsuni coapte,1/2 borcanel mic de gem de capsuni(cca 4-5 linguri) ,un pliculet gelatina alimentara
  • Crema cu ananas;400 g iaurt gras,200 g zahar pudra ,esenta sau zahar pudra vanilat,o cutie mica de compot ananas rondele,un pliculet de gelatina alimentara
  • Ornare pentru margine;un compot mic de ananas feliat,cateva jumatati de capsuni
  • ornare tort;150 g ciocolata amaruie,50 g unt sau margarina,cateva inele din ananas,decor din albus si zahar

Mod de preparare

1.Se prepara blatul din albusurile batute spuma cu un praf de sare,apoi cu zaharul,pana se obtine o bezea in care incorporam galbenusurile zdrobite.Se adauga si faina cernuta si esenta si se amesteca usor pana la omogenizarea compozitiei.

Se toarna compozitia in forma tapetata cu hartie pentru copt si se da la copt cca 40 de minute la foc potrivit.Se scoate blatul copt din forma se lasa sa se raceasca bine apoi se taie pe orizontala in 3 discuri egale.

2.Se monteaza tortul in forma in care am copt blatul astfel;

marginea formei se imbraca cu rondele de ananas,scurse bine de zeama al caror orificii le-am umplut cu jumatati de capsuni.Se aseaza usor primul disc de blat,usor insiropat cu zeama ramasa de la compot.

Se prepara crema de capsuni amestecand iaurtul cu gemul de capsuni,apoi cu gerlatina pe care am hidratat-o in 100 ml apa rece si am topit-o la bain marin(fara a o fierbe) si apoi am turnat-o in fir subtire in crema de iaurt.

Se toarna crema de iaurt primul blat insiropat apoi se presara pe toata suprafata bucati de capsuni.

Se vine deasupra cu al doilea blat si el usor insiropat cu compot.

Se prepara a doua crema amestecand bine iaurtul cu zahar pudra si vanilia apoi incorporam gelatina hidratata si topita la fel ca la crema de capsuni.

Se toarma aceasta crema deasupra blatului iar deasupra ei presaram pe toata suprafata bucatele de ananas scurse bine de sirop.

Deasupra se acopera cu ultimul disc si el usor insiropata si se da la frigider cel putin 2-3 ore,sa se intareasca ,dar de preferat este sa il lasam de seara pana a-2 azi.

3.Se scoate tortul din forma ,se trece pe un platou apoi se decoreaza cu ciocolata topita la bain marin in care am incorporat untul.Se decoreaza cu inele de ananas si decorul din albus cu zahar pudra,pe care le-am pregatit cu cateva zile inainte si pe care le-am lasat sa se intareasca.Se serveste tortul portionat.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise