tort cu capsuni si banane

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l de lapte
  • 10 galbenusuri
  • 500 gr zahar
  • 4 pliculete de zahar vanilat
  • 500 gr de frisca
  • 500 gr iaurt de capsuni lichid
  • 4 plicuri de gelatina de capsuni
  • 500 gr capsuni
  • 500 gr banane
  • piscoturi sau blat de tort

Mod de preparare

Se fierbe laptele din care se rezerva 200 ml pt a dizolva gelatina.Cind laptele incepe sa fiarba, se adauga galbenusurile frecate bine cu zaharul si se fierb pina se ingroasa un pic ca o smintina groasa cam 2-3 minute.Se adauga gelatina se lasa sa dea doua trei clocote pina se dizolva bine gelatina si se opreste focul, imediat se adauga iaurtul rece si se lasa sa se raceasca apoi se adauga frisca.

Se tapeaza o tava cu folie de plastic se pun fructele taiate cubulete,se adauga crema iar deasupra se pun piscoturi sau blat de tort

Se lasa la rece citeva ore sau mai bine de pe o zi pe alta.Cind este gata se intoarce astfel incit blatul ramine la baza.

Se orneaza cu frisca sau mai simplu cu nuca de cocos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise