Tort cu ciocolata

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7 oua
  • 210 g zahar
  • 210 g faina
  • 1 varf de cutit sare
  • 400 g ciocolata
  • 250 ml smantana pt frisca
  • 150 g unt
  • fondant rosu si alb

Mod de preparare

Pentru blat mixam ouale intregi cu praful de sare si zaharul pana se albesc. Adaugam faina cernuta si cu o spatula amestecam de jos in sus. Rasturnam compozitia intr-o tava in forma de inima si coacem aproximativ 20.25 minute. se lasa la racit apoi se taie in 2 blatul.

Ciocolata se pune pe baie de abur cu smantana si se lasa pana ciocolata e topita..Omogenizam. Untul in batem spuma si adaugam putin cate putin ciocolata , Pana se omogenizeaza totul bine si obtinem o crema delicioasa de ciocolata.

Pe prima foaie de blat se pun 3 sferturi de crema apoi celalalt blat si deasupra restul de crema.se da la rece minim 4 ore. Se intinde foaie de fondant si se aplica peste tort. DIn fondant alb facem dantela, fluturasi si floricele. si le aplicam pe tort. Dam tortul la rece peste noapte, apoi servim cu persoana iubita. :)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise