Tort cu ciocolata si fructe tropicale

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru blat
  • * 4 oua
  • * 4 linguri zahar tos
  • * 4 linguri faina
  • * 1 lingura pudra de roscove
  • * 1 lingura extract de vanilie
  • Pentru crema de ciocolata si fructe tropicale
  • * 420 g fructe tropicale Sun Food
  • * 200 ml frisca lichida
  • * 100 g mascarpone
  • * 100 g ciocolata neagra
  • * 2 linguri sirop de artar
  • Pentru decor
  • * 100 g unt de cacao
  • * 100 g cacao alcalizata
  • * 80 g sirop de agave
  • * floricele din royal icing

Mod de preparare

Preparare blat

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat .

Se adauga galbenusurile,extractul de vanilie si se continua mixarea.

Se amesteca faina si pudra de roscove, se cern si se incorporeaza in amestecul de mai sus.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute.

Preparare crema de ciocolata si fructe tropicale

In robot se mixeaza frisca lichida impreuna cu mascarpone si siropul de artar.

Ciocolata neagra se topeste pe baie de aburi, se lasa sa se raceasca si se adauga in fir subtire peste frisca .

Fructele tropicale se scurg din compot si se adauga in amestecul de mai sus, amestecand usor.

Se da crema la rece pentru cel putin o ora.

Asamblare si decorare tort

Blatul copt si racit se taie in doua parti egale si se insiropeaza cu siropul din conserva Sun Food.

Peste primul blat se adauga crema de ciocolata si fructe tropicale si al doilea strat.

Se da la frigider pentru cateva ore.

Intr-un vas se adauga untul de cacao si se pune pe baie de aburi.

Se adauga cacaoa cernuta, un praf de sare (intensifica gustul ciocolatei), siropul de agave si se amesteca continuu.

Se decoreaza tortul cu ciocolata si se decoreaza cu flori din royal icing.

Se portioneaza si se serveste!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise