Tort cu crema de castane

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (12portii):pentru blat:4oua, 100gr. zahar, 2linguri cacao, 1 lingura rom, 100gr. unt, 5linguri faina;
  • Pentru crema:1kg. castane, (comestibile), 250gr. zahar, 1ceasca apa, 1pachet zahar vanilat, 2-3 linguri rom, 200gr. unt, zahar pudra si fructe pentru ornat;

Mod de preparare

Pentru blat, se face un sirop din zahar, 2-3 linguri de apa si cacao. Se fierbe la foc mic, amestecand incontinuu, pana se leaga, apoi se adauga romul si se lasa sa se raceasca.

Se freaca untul spuma, se adauga pe rand galbenusurile si siropul de ciocolata, putin cate putin. Se amesteca cu albusurile batute spuma si faina, apoi se coace in cuptorul incins, la foc potrivit, 15-20 minute.

Pentru crema, castanele crestate se fierb in apa cat sa le opareasca, pana cand se desprinde coaja, care se indeparteaza. Se fierb in continuare, ca sa se poata curata si coaja subtire. Miezul castanelor se trece de 2 ori prin masina de tocat, apoi se fierbe intr-un sirop legat facut din zahar si apa, numai 2-3 minute, amestecand continuu sa nu se prinda de vas. Cand se raceste se adauga zaharul vanilat, untul frecat spuma si romul.

Blatul racit se taie in 2 sau 3 foi. Se ung cu crema, apoi se monteaza tortul si se orneaza cu zahar pudra si cateva fructe.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise