tort cu crema de vanilie si frisca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Blatul:
  • 200 g faina
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g miez de nuca macinat fin
  • 100 g ciocolata menaj
  • 5 linguritze de stafide uscate
  • 50 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 jumatate de lingurita de sare
  • crema:
  • 1 plic de crema de vanilie de la dr.oetker
  • 1 plic de frisca de la dr. oetker

Mod de preparare

Pentru blat:

Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, ciocolata topita, zaharul vanilat si sarea ,apoi se amesteca compozitia cu telul, timp de 15-20 de minute, intr-un vas pe care il tineti in bain-marie. Se adauga faina si se omogenizeaza bine, amestecand usor se adauga stafidele uscate

Se toarna compozitia intr-o forma rotunda si se coace, in cuptor, 30-40 de minute, la foc potrivit

Cand blatul s-a racit, se taie in doua sau trei si se insiropeaza cu sirop pe care il faceti amestecand, la foc mic, 15 minute, ingredientele pentru sirop.

pt crema urmariti instructiunile dupa plicuri

dupa ce ati terminat, bagati tortul in frigider pentru 2-3 ore

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise