Tort cu crema de zahar ars si mere Florina

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Crema:
  • 400 gr zahar,
  • 8 oua,
  • 1 litru lapte ,
  • 2 plicuri zahar vanilat.
  • Blat:
  • 3 oua,
  • 3/4 cana faina,
  • 50 ml apa,
  • 1/2 praf de copt,
  • 2-3 linguri cacao,
  • 2 mere.

Mod de preparare

Crema de zahar ars:

Se caramelizeaza intr-o cratita 150 gr zahar si dupa ce a prins culoarea maronie se ia cratita de pe foc si se invarte usor pentru a se imprastia caramelul pana la jumatatea cratitei. Se lasa la racit pana pocneste zaharul caramelizat.

Intre timp intr-un alt vas se amesteca ouale cu restul de zahar 250 gr, laptele si zaharul vanilat. Se amesteca ca pentru omleta pana face spume. Se pune aceasta compozitie in cratita peste zaharul caramelizat si racit si se da la cuptor circa 40-45 minute pana se incheaga usor crema pe deasupra.

Blatul:

3 galbenusuri se freaca cu 1/2 cana de zahar, cand sunt amestecate bine se adauga treptat 50 ml apa si se amesteca ca la maioneza. Separat se bat albusurile cu 1/4 cana zahar. Separat se amesteca si 3/4 cana de faina cu praful de copt si cacao. Jumatate din faina se pune in amestecul cu galbenusuri si cealalta jumatate in amestecul de albusuri. Se amesteca incet cu lingura si apoi se amesteca compozitia de albus si cea de galbenus.

Dupa ce s-a copt pe jumatate crema se taie merele felii foarte subtiri si se asaza astfel incat sa acopere toata suprafata de crema si apoi se pune compozitia de blat si se mai lasa la cuptor pana se coace. Se incearca cu o scobitoare (dupa circa 40-45 minute e gata). Dupa ce s-a copt se lasa la racit, apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise