Tort cu lamaie si glazura

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 4 oua
  • coaja rasa de la o lamaie mare
  • 1 praf de copt
  • 50 ml zeama de lamaie
  • 10-20 gr unt pentru tava
  • Glazura:
  • 100 gr zahar pudra
  • 2-4 linguri zeama de lamaie
  • cateva felii lamaie
  • nuca de cocos verde

Mod de preparare

Am mixat untul moale, la temperatura camerei cu zaharul , apoi am adaugat ouale pe rand, mixand dupa fiecare ou. Faina am amestecat-o cu praful de copt. Am adaugat la copozitie esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie, am mixat bine, apoi am adaugat faina.

Eu am optat pentru o forma speciala, am doua, si recunosc ca inca nu le-m folosit :) de acea eram tare curioasa cum ar iesi :). Am uns forma cu unt, pe fund am pus hartie de copt ( taiata dupa marimea formei ) si am turnat compozitia in forma :) Dupa racire se glazureaza, eu am amestecat zaharul pudra cu 2 linguri zeama de lamaie si am ornat cu lamaie si foarte putin cocos verde, pentru aspect.

Am copt in cuptorul incalzit, pana ce a trecut testul scobitorii, rezultatul delicios!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise