Tort cu mere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 mere
  • 200 g nuci
  • 6 linguri miere
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingurita cacao
  • 10 linguri faina
  • poate si cateva stafide- dupa gust

Mod de preparare

Inainte de toate se incalzeste cuptorul

se tapeaza tava cu faina

Merele se scobesc si se pun in tava - se introduc la cuptor si din cand in cand se mai verifica daca sunt coapte.

Aluatul:

Se bat albusurile-spuma , se adauga zaharul si galbenusurile (se bat bine ptr a se topi zaharul)

se adauga praf de copt , zahar vanilat stafide(optional)

si cateva nuci.

Merele se scot de la cuptor cand sunt bine coapte , se umple scobitura cu nuca dupa care se toarna pe fiecare mar cate o lingura de miere.

Se toarna compozitia peste toate acestea cand sunt merele aproape reci.

Pentru cei care tin f mult la design peste o cana de compozitie se adauga cacao pentru a decora putin interiorul blatului.

De preferat sa se orneze cu cu budinga (intr-un strat subtire)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise