Inainte de toate se incalzeste cuptorul
se tapeaza tava cu faina
Merele se scobesc si se pun in tava - se introduc la cuptor si din cand in cand se mai verifica daca sunt coapte.
Aluatul:
Se bat albusurile-spuma , se adauga zaharul si galbenusurile (se bat bine ptr a se topi zaharul)
se adauga praf de copt , zahar vanilat stafide(optional)
si cateva nuci.
Merele se scot de la cuptor cand sunt bine coapte , se umple scobitura cu nuca dupa care se toarna pe fiecare mar cate o lingura de miere.
Se toarna compozitia peste toate acestea cand sunt merele aproape reci.
Pentru cei care tin f mult la design peste o cana de compozitie se adauga cacao pentru a decora putin interiorul blatului.
De preferat sa se orneze cu cu budinga (intr-un strat subtire)
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise