Tort cu mere si nuci caramelizate

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar tos
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 50 g ciocolata neagra
  • Pentru crema de mere si nuci caramelizate
  • 350 g mere
  • 150 g nuci
  • 1 lingura scortisoara
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita nucusoara
  • 100 g smantana
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Preparare blat

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat si se continua mixarea pana cand intreaga cantitate de zahar s-a topit.

Se adauga galbenusurile,extractul de vanilie si se continua mixarea.

Ciocolata neagra se topeste, se lasa sa se raceasca si se adauga treptat in compozitie .

Faina se cerne si se incorporeaza in compozitie amestecand cu o spatula.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute.

Preparare crema

Merele se curata de coaja, se dau prin razatoare si se stropesc cu zeama de lamaie.

Intr-o cratita se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga merele rase, nucile tocate marunt,scortisoara, nucusoara,se lasa pe foc pana cand merele nu mai lasa apa.

Peste merele racite se adauga smantana si se amesteca usor.

Se da crema la rece pentru cel putin 30 minute.

Asamblarea si decorarea tortului cu mere si nuci caramelizate

Blatul copt si racit se taie in doua parti egale, se insiropeaza .

Pe un platou se aseaza primul blat se adauga crema de mere si nuci caramelizate, al doilea strat de blat si se da la frigider pentru cel putin o ora.

Se decoreaza tortul cu ciocolata, mere si nuci caramelizate.

Se portioneaza si se serveste cu drag!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise