Tort cu mousse de ciocolata alba si capsiuni fara coacere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 grame biscuiti (orice biscuiti va plac),
  • 120 grame de unt topit.
  • MOUSSE Ciocolata alba:
  • 250 grame ciocolata alba,
  • 350 grame frisca lichida rece,
  • 30 grame apa rece,
  • 5 grame gelatina.
  • MOUSSE Capsiuni:
  • 300 grame capsiuni,
  • 50 grame zahar,
  • 5 grame gelatina,
  • 30 grame apa rece,
  • 200 grame frisca lichida rece.

Mod de preparare

MOD DE PREPARARE

Taiati capsiunile in 4 si le puneti in cratita impreuna cu zaharul la foc mediu doar pana ce se dizolva zaharul.Apoi cu ajutorul unui blender pisati capsiunile pana obtineti un pireu.Pui apa peste gelatina intr-o cana si o lasi 5 minute, apoi o pune-ti pe foc pana se topeste gelatina avand grija sa nu se arda.Pui gelatina peste pireul de capsiuni si lasi sa ajunga la temperatura camerei.

Pentru blat: pisati foarte marunt biscuiti apoi ii amestecati cu untul topit pana ce compozitia arata ca nisipul ud.Il pui uniform in tava presand bine apoi lasi la frigider.

Ciocolata alba cu 150 grame frisca lichida o topiti la bain marie. Gelatina cu 30 grame apa rece ,o lasi 5 minute,apoi o pui pe foc pana se dizolva. Pui gelatina peste ciocolata alba si lasi pana ajunge la temperatura camerei. Cele 200 grame de frisca lichida ramasa,o mixati pana se intareste, adaugati ciocolata topita si amestecati in continuare. Pui amestecul peste biscuiti si lasi la frigider 20 de minute.

Pentru mousse de capsiuni: 200 grame frisca lichida o mixati pana se intareste apoi pui si pireul de capsiuni si mixati pana se combina. Pui amestecul peste ciocolata racita putin,uniformizezi si lasi la frigider peste noapte sau minim 4 ore. Il poti orna dupa bunul plac,eu am pus ciocolata alba dar este perfect si cu capsiuni! Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise