Tort cu nuca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 9 ouă
  • puţină sare
  • 1 vanilie
  • 1 praf de copt
  • 3 lingură de cacao
  • 3 lingură de făină
  • 3 lingură de pesmet
  • 3 lingură de nuci (sau arahide), măcinate
  • 9 linguri zahăr tos
  • 3 linguriţă de coajă de lămâie, răzuită
  • 300g unt
  • 2 linguri pline cu cremă de ciocolată
  • 250g nuci măcinate(eu nu le-am adaugat )
  • 100ml lapte
  • 1 vanilie (eu am pus zahar vanilinat bourbon)
  • 180-200g zahăr pudră
  • 1 lingură cacao

Mod de preparare

Pregatim blatul:

Eu am facut un singur blat si l-am taiat in 3 bucati, mi-a fost mai usor. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, cand sunt bine batute (ne dam seama de asta prin rasturnarea bolului, compozitia trebuie sa nu cada), apoi adaugam in ploaie zaharul si batem iarasi pana se face o bezea consistenta.

Adaugam peste albusuri cate un galbenus si batem bine, tot asa pana la ultimul. Adaugam zaharul vanilinat Bourbon (sau vanilie daca vreti,eu nu am avut). Intr-un bol separat, cernem faina impreuna cu cacao si praful de copt, la care adaugam pesmetul si nucile macinate si amestecam bine. Aceasta compozitie o adaugam usor peste albusuri si amestecam (de data asta cu lingura) foarte bine.

Se îmbracă în hârtie de copt o formă rotundă de tort cu diametru de 24cm. Se pune compoziţia pentru blat în forma pregătită şi se dă la copt cca.20 de minute. După ce blatul s-a copt, se scoate pe un grătar, se lasă la răcit,se scoate usor hartia de copt apoi il sectionam de 2 ori astfel incat sa avem 3 blaturi.

Pregatim crema:

Se fierbe laptele, se dizolva vanilia (eu iarasi am folosit zahar bourbon), se lasa la racit. Batem untul cu zaharul bine cu ajutorul unui mixer,apoi se adauga treptat crema de ciocolata si cacaua (putem adauga si esenta de rom, eu am pus 10 ml ).

Pregatim siropul:

Caramelizam 3 linguri de zahar tos si adaugam 150 ml apa, lasam sa fiarba pana se dizolva zaharul si se leaga un pic. Se da jos de pe foc si se adauga 30 ml ( suficient) si 5 ml esenta de portocale.

Asamblarea tortului:

Se asaza prima parte de blat pe platou, insiropam bine, punem un strat de crema. Se repeta acest lucru pana la ultima parte de blat. Apoi tortul se imbraca in crema si ornam cu nuci maruntite si ciocolata rasa deasupra.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise