Tort cu nuci braziliene, crema de ciocolata si mousse de cafea

Reteta de tort cu nuci braziliene, crema de ciocolata si mousse de cafea. Tort cu nuci braziliene, crema de ciocolata si mousse de cafea reteta pas cu pas. Tort cu nuci braziliene. Tort cu crema de ciocolata. Tort cu mousse de cafea. Retete de tort.

Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru blaturi:
  • 6 oua
  • 2 albusuri
  • un praf sare
  • 5 ml indulcitor
  • 7 g praf de copt
  • 90 g nuci braziliene macinate
  • 75 g faina
  • Pentru insiropat:
  • 400 ml apa
  • 1 plic ceai negru cu aromă de lichior Irish Cream
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 100 g cuvertura de ciocolata neagra
  • 250 g mascarpone
  • 65 ml lapte
  • Pentru mousse de cafea:
  • 2 galbenusuri
  • un praf sare
  • 2,5 ml indulcitor
  • 200 ml lapte
  • 13 g amidon
  • 3 lingurițe cafea solubila
  • 3 foi (5 g) gelatina
  • 60 ml apa
  • Pentru decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • colorant alimentar gel (rosu, galben)
  • coacaze rosii

Mod de preparare

Reteta de tort cu nuci braziliene, crema de ciocolata si mousse de cafea este una dintre prefetatele noastre. Este un tort absolut delicios, foarte gustos si aromat.

Blaturile: bati spuma, cu mixerul, albușurile, cu sarea și îndulcitorul. Adaugi pe rând gălbenușurile, praful de copt, nucile braziliene măcinate, omogenizând tot cu mixerul. Adaugi apoi făina și amesteci ușor cu o spatulă. Torni compoziția în două forme de copt de 18 cm diametru (unse cu ulei și pregătite cu hârtie de copt) și dai la cuptorul preîncălzit, pentru 22 de minute (sau până trec testul scobitorii), la foc mediu (150°C). Lași blaturile la răcit, apoi le tai în câte 2 foi.

Pentru sirop, pui apa la fiert,iar când clocotește, dai deoparte și adaugi plicul de ceai negru cu aromă de lichior Irish Cream. Lași la infuzat 10 minute, apoi arunci pliculețul. Are o aromă dulce, de cafea cu lichior, eu nu o îndulcesc, îmi place așa. O poți îndulci, dacă vrei.

Crema de ciocolată:

Topești cuvertura de ciocolată neagră pe baie de abur. Dai deoparte, lași la răcit, apoi adaugi puțin câte puțin mascarponele. Ciocolata fiind densă, se va întări crema, așadar o subțiezi cu lapte. Amesteci la început, cu o spatulă, iar la final o bați un pic cu mixerul, pentru o textură cremoasă.

Mousse de cafea:

Pui foile de gelatină la hidratat în 30 ml apă.

Pui într-o crăticioară gălbenușurile, laptele, sarea, îndulcitorul, amidonul și amesteci cu un tel. Pui amestecul pe foc mic, adaugi cafeaua solubilă dizolvată în 30 ml apă. Fierbi până se îngroașă ușor. Dai deoparte, lași la răcit doar până la 55 °C, moment în care adaugi gelatina hidratată și stoarsă ușor cu mâna, de apă. Amesteci bine și lași la răcit, ca să se închege ușor și să o poți așeza pe tort (să nu fie moale, apoasă, dar nici tare).

Pentru decor:

Bați frișca lichidă, cu mixerul, mai moale, adaugi mascarponele și omogenizezi. Îmbraci tortul în alb. Crema rămasă o colorezi în portocaliu și roșu, pentru a face diverse flori și ornamente. Decorezi cu coacăze roșii.

Incercati si voi reteta de tort cu nuci braziliene, crema de ciocolata si mousse de cafea, este un deliciu!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise