Tort cu piersici

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 75 gr faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 10 gr cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 borcan de piersici
  • Crema
  • 150 sirop de piersici
  • 75 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 13 gr gelatina
  • 250 gr mascarpone
  • 400 ml frisca
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 6 linguri sirop de piersici

Mod de preparare

Blatul - mixam oulae cu zaharul, zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul. Faina o amestecam cu cacao si praf de copt. Cu un tel amestecam faina cu compozitia lichida, cu miscari verticale. Tapam o tava cu hartie de copt si coacem la 180 pana trece testul cu scobitoarea.

Crema - gelatina se pune in apa rece si se lasa 10 minute. Siropul de piersici il amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si il punem pe foc mica sa se incalzeasca bine, fara a fierbe. Luam vasul de pe foc si adaugam gelatina. Omogenizam si lasam la racit. Branza mascarpone o mixam pana devine o crema, adaugam siropul rece lingura cu lingura mixand in continuare. Adaugam frisca batuta tare.

Cum asamblam: taiem in doua blatul. Pe partea de sus a blatului aranjam piersicile pe margine si decupam mijlocul. Punem partea de jos a blatului intr-o forma detasabila, insiropam cu un sirop fiert din ingredientele de la sirop. Punem un strat subtire de crema, asezam piersicile si in mijloc punem partea decupata anterior.

Punem crema pana acoperim piersicile si partea decupata. Apoi punem cealalta jumatate de blat si o insiropam bine.

Punem crema in spatiul din mijloc, apoi acoperim tot tortul cu crema. Presaram ornamente de ciocolata si dam la rece minim 5 ore.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise