Tort cu portocale

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 175g unt
  • 175g zahar
  • 2oua
  • 225g faina
  • 2lingurite praf de copt
  • 2portocale (zeama si coaja rasa)
  • un praf de nucsoara
  • Sirop:
  • zeama de la 6 portocale
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Se pregateste o crema fina din unt, zahar, nucsoara si coaja rasa de portocale. Se adauga pe rand ouale mixand energic dupa fiecare, apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, cernuta, intercaland cu zeama de portocale; dupa ce totul este omogenizat, se rastoarna in forma de tort cu hartie de copt, si se lasa la cuptor 50-60 minute.

Dupa ce s-a copt se rastoarna blatul pe un platou, se inteapa cu un bat de frigaruie si se toarna deasupra siropul facut din amestecul ingredientelor intr-un vas pe foc si amestecat pana se ingroasa putin.

Se orneaza deasupra cu rondele fine de portocala apoi se serveste.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise