Tort de biscuiti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 1 pachet de biscuiti de 500 g
  • 6 linguri de faina
  • 1 pachet de unt
  • 3-4 linguri de cacao
  • 2 cani de zahar
  • 1 pahar de nuca macinata
  • esenta de rom
  • 1 pahar de rahat taiat cubulete

Mod de preparare

Se pune laptele pe foc intr-o oala, separat se amesteca faina cu cacaoa, zaharul si se pun peste lapte. Se fierb pana se ingroasa si se amesteca mereu.

Se iau de pe fos si se pune untul, dupa ce s-a incorporat, se opreste din compozitie intr-o ceasca de cafea pentru ornat.

Apoi se pun biscuitii sfaramati, nuca macinata si restul de ingrediente.

Compozitia obtinuta se pune in forma de tort, se adauga glazura pastrata in cescuta, se intinde si se lasa la rece.

Se poate orna cu frisca.

Este delicios!

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise