Tort de cappuccino

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 250 g unt,moale
  • 250 g zahar brun
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 4 oua batute usor
  • 50 g nuci macinate
  • 200 ml ness,racit
  • Pentru crema:
  • 500 g mascarpone
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri ness(lichid)
  • cacao pentru decor

Mod de preparare

Mod de preparare blat:

Incalzim cuptorul la 180 de grade.

Se unge cu unt o forma de tort cu diametrul de 26 cm.

Cu mixerul amestecam untul cu zaharul pana devin crema;adaugam faina cernuta,ouale si praful de copt.Rezulta o compozitie moale si galbuie.Se adauga si nucile plus jumatate din cafea,amestecand incontinuu sa se omogenizeze.Turnam aluatul in forma si dam la cuptor pentru 30 de minute pana cand este rumen si crescut.

Se lasa blatul in forma inca 5 minute inainte de a fi scos din forma.

Cafeaua ramasa se indulceste cu 2-3 linguri de zahar si se stropeste blatul,taiat in doua felii, cu 4-5 linguri de cafea.

Oprim 2 linguri de cafea pentru crema!

Eu am taiat blatul in cerculete mai mici si am facut pentru musafirii mei, mini tortulete !:)

Crema:

Se pun intr-un bol mascarpone,zaharul brun si cele doua linguri de cafea indulcita(foto jos).Se mixeaza bine.

Cu 3/4 din aceasta crema fina se unge blatul si se acopera cu cealalta felie de tort.Acoperim cu crema ramasa si pudram cu cacao.

Este un tort exceptional de gustos.Crema fina de mascarpone si ness,il desavarseste!

Pofta buna!

Sarbatori fericite!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise