Tort de ciocolata

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 250 g faina
  • 50g cacao
  • 250 ml de lapte
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • un varf de lingurita de sare
  • un varf de lingurita de bicarbonat
  • 100 ml de ulei
  • crema de ciocolata:
  • 4 buc ciocolata (poiana, laura, orice tip de ciocolata)
  • 2 linguri de margarina sau unt

Mod de preparare

Pentru blat se pun intr-un castron toate ingredientele de mai sus si se se mixeaza pana se omogenizeaza.

Compozitia se pune la cuptor in tava rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se lasa la cuptor cca 40 min.

Crema:

Ciocolata se topeste la bain-marie si se adauga margarina/untul se amesteca bine pana se omogenizeaza.

Blatul se taie in 2 sau in 3 felii pe orizontala in functie de cat de pufos este blatul si fiecare parte se insiropeaza cu un compot de capsuni (sau daca nu, un sirop facut din apa si zahar) se adauga glazura de ciocolata si se orneaza cu capsuni sau orice tip de fructe aveti prin casa ( caise, cirese, portocale)

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise