tort de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • -7 oua
  • -7 linguri faina
  • -7 linguri zahar
  • -250g unt
  • -1 praf de sare
  • -1 vanilie
  • Crema:
  • -250g zahar
  • -3 linguri apa sau lapte
  • -100g ciocolata
  • -3 oua
  • -250g unt
  • Glazura:
  • Ciocolata topita cu 1 lingura de apa pe aburi

Mod de preparare

pentru blat:se bat albusurile tare, se adauga zaharul,apoi galbenusurile cate unul si faina. Se bat toate. Se unge forma sau se tapeteaza cu hartie si se baga la cuptor.Inainte de a fi bagat la cuptor, acesta tb incalzit si nu tb deschis cat tp e blatul inauntru decat dupa 30 de minute, altfel se lasa.Dupa ce se scoate blatul se lasa sa se raceasca, se taie in 2, se insiropeaza si se umple cu crema.

Crema: se amesteca toate ingredientele pe baie de aburi si se lasa 10 minute sa se raceasca.

Dupa ce s-a racorit se baga untul si se amesteca. Dupa ce l-am format se pune pe deasupra glazura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise