Tort de ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat: 4 linguri de faina
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt Pentru crema de ciocolata: 200g unt
  • 150g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 5 linguri apa
  • 1 esenta de rom Pentru decor: 1 pachet piscoturi
  • 1 plic praf de budinca de capsuni
  • 500ml lapte
  • 50g ciocolata razuita

Mod de preparare

Blatul se prepara astfel: se bat galbenusurile cu doua linguri de zahar pana se obtine o crema; se adauga apoi faina cernuta cu praful de copt si cacaoa iar la final se incorporeaza albusurile batute spuma tare impreuna cu restul de zahar. Se toarna compozitia intr-o forma de tort si se da la cuptor pentru 30 minute. Se lasa sa se raceasca si apoi se taie in doua pe orizontala. Crema se prepara astfel: se amesteca apa cu zaharul, esenta de rom si cacaoa si se pe baie de aburi pana se ingroasa bine, aproximativ 30 minute. Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga untul moale, se amesteca bine si se lasa la frigider cam 1 ora. Se pune crema de ciocolata intre cele 2 foi de tort, se rup piscoturile pe jumatate si se aseaza de jur imprejurul tortului. Pentru a se fixa mai bine se formeaza din folie de aluminiu un brau cu care se imbraca tortul pe laterala pana ce acesta se raceste bine si piscoturile nu mai cad. Se prepara budinca conform instructiunilor de pe pachet, se lasa putin la racit si apoi se toarna usor peste tort. Se da la frigider sa se raceasca,se scoate folia de aluminiu, dupa care se presara pe deasupra ciocolata razuita si se tine la rece pana in momentul servirii. Se pot folosi si capsuni ca decor, doar ca eu nu am gasit pentru acest tort.Dupa preferinta, se poate presara si putina scortisoara deasupra, peste ciocolata razuita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise