Tort de ciocolata

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 blat de ciocolata
  • 750 gr ciocolata de menaj
  • esenta de rom
  • 1 punguta de bomboane decorative
  • 500 ml frisca
  • 125 gr unt
  • stafide
  • nuca de cocos
  • 1 plic cappucino vanilie
  • zahar
  • 2 galbenusuri.

Mod de preparare

Se face o crema din zahar,apa,cappucino vanilie si se fierbe impreuna cu ciocolata de menaj si galbenusurile pana se ingroasa.Separat,se freaca untul spuma ,apoi se incorporeaza lingura cu lingura in crema racita si esenta de rom.Se intinde crema obtinuta pe doua dintre blaturi si se mai adauga nuca de cocos si stafidele care au fost tinute in apa calduta.Se acopera cu a treia foaie de blat si se imbraca totul in frisca.Se orneaza cu ciocolata rasa si cu bomboane decorative.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise