Tort de ciocolata

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 250 g unt la temperatura camerei;
  • - 300 g ciocolata neagra dulce;
  • - 50 g zahar brun;
  • - 5 linguri zahar alb;
  • - 3 oua;
  • - 7 linguri faina;
  • - 100 g fructe uscate;
  • - 120 g alune crude si nesarate;
  • - 150 g ciocolata alba;
  • - 1 plic praf de copt;
  • - 50 ml Brandy;
  • - 1 plic cappuccino;
  • - 1 lingurita rasa cu ness;
  • - 2 plicuri esenta vanilie Finesse;
  • Pentru glazura:
  • - 150 g ciocolata alba;
  • - 50 g unt;
  • - 1 lingurita ness;
  • - 1 varf cutit colorant alimentar portocaliu

Mod de preparare

Se topeste, la foc mic, ciocolata neagra si untul. Se adauga apoi zaharul, pana se topeste si acesta. Separat se bat ouale cu 2 linguri faina, care se incorporeaza mai apoi in compozitie. Se mai tine vasul pe foc inca 3 minute si apoi se stinge focul. Se taie bucati fructele uscate si se marunteste ciocolata alba. Alunele se prajesc si se macina. Se adauga in ciocolata topita alunele, fructele, ciocolata alba, restul de faina, Brandy-ul, esenta de vanilie, praful de copt, ness-ul si cappuccino. Se tapeteaza o tava de tort, cu diametrul de 26 cm, se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 45 minute la 180 grade.

Preparare glazura:

Se topeste ciocolata alba si untul. Se adauga ness-ul si colorantul alimentar (daca doriti putina culoare; poate fi omis). Se toarna asa calda peste tortul racit in prealabil.

E un tort indraznet, cu multa personalitate, ce te surprinde de la o zi la alta prin consistenta si savoare. Se serveste alaturi de un ceai de menta proaspata si lime, cu gheata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise