Tort de ciocolata

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 20 oua,
  • 600g faina,
  • 1 kg zahar,
  • 100g cacao,
  • praf de copt,
  • 2 pachete de unt,
  • 300g ciocolata menaj,
  • o esenta de rom,
  • o esenta de cirese negre,3
  • 00g ciocolata alba,
  • 100ml frisca lichida,
  • 200ml lapte.

Mod de preparare

Facem doua blaturi normale, de cate 10 oua fiecare. Le dam la cuptor pt 25 minute, apoi le punem la racit. Dupa ce se racestetaiem blatul il taiam in doua si il insiropam cu un sirop pregatit din esenta de rom,cirese negre si zahar. Lasam blatul sa stea pana pregatim crama. Crema o pregati astfel:punem intr-o craticioara,10 linguri de zahar 150gr ciocolata alba data pe razatoarea mica,4 linguri de faina si 200ml lapte,pe toate le punem pe foc mic pana ce se ingroase, invartind continu. Dupa ce se raceste crema adaugam si untul. Cu aceasta crema umplem tortul. Pt invelit folosim ciocolata neagra si pt ornat ciocolata alba ramasa si frisca batuta tare.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise