Tort de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ingrediente pentru blat:
  • -2 oua ;
  • -55 g zahar;
  • -25 g faina;
  • -25 g cacao;
  • ingrediente pentru crema:
  • -250 g ciocolata pentru prajituri;
  • -600 ml smintina;
  • -1 plic de flan Royal (plicul este pentru a face crema de zahar ars individual care se face cu lapte si preful din plic)pt 4 persoane;
  • -50 g de avellanas.

Mod de preparare

Prepararea blatului:

1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos .

2- batem ouale si zaharul (este preferabil cu robotul) pana ce se obtine o culoare albuie.

3- incorporam faina si cacaua si invirtim usurel pina ce se incorpora toate ingredientele bine.

4- punem compozitia intr-o forma, o ungem cu ulei si bagam la cuptor 8 minute.

5- lasam sa se raceasca.

Prepararea cremei:

1-pisam cu aparatul ce avem la indemina fructele uscate.daca nu avem nici-unul pisam cu pisalogul pina ce se fac praf.

2-punem ciocolata la topit in cuptorul cu microounde la putere mica pentru a se topi bine si pentru a nu se arde.

3-intr-o craticioara punem smintina si plicul de flan Royal. Cand s-a incalzit turnam ciocolata si avellanele (fructele uscate)si invirtim cu telu pentru a nu se lipii pe fundul cratitei. Va fi gata cind vedem ca compozitia incepe sa se ingroase si rupe a fierbe. Luam de pe foc si adaugam compozitia peste blat 4- Asteptam un timp si bagam tortul la frigider un minim 4 ore - dar este se mai bine -de pe o zi pe alta- Este usor de facut si foarte bun.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise