Tort de ciocolata cu crema de cocos

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 70 gr zahar pudra
  • 5 linguri ulei
  • 60 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri pline de faina
  • 1 praf de copt
  • Crema;
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 200 ml lapte de cocos
  • 80 gr nuca de cocos
  • 200 l frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 10 gr gelatina
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 2 linguri apa
  • 1/2 esenta de migdale
  • Ornat:
  • 50 gr nuca de cocos
  • 1 lingurita cacao

Mod de preparare

Sa ne apucam de treaba :) separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul. Topim ciocolata cu smantana si adaugam la galbenusuri, adaugam cacao. Mixam, apoi adaugam praful de copt si o lingura de faina.

Batem albusurile cu cele 8 linguri de zahar, pana ce devine o spuma tare.

Adaugam doua linguri de spuma la galbenusuri, amestecam cu o paleta de jos in sus si incorporam 3 linguri de faina, apoi iar amestecam doua linguri de spuma si incorporam 4 linguri de faina, apoi amestecam restul de albusuri. Daca amestecam toata faina odata, era prea tare aluatul ca sa putem incorpora albusurile spuma, de aceea am procedat asa. Turnam compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul 30 si coacem in cuptorul incalzit pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit si se taie in trei.

Pentru crema, batem ouale cu zaharul pe baie de abur, pana ce se ingroasa, apoi adaugam laptele de cocos. Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa, apoi se dizolva si se adauga la crema calduta. Amestecam si lasam sa se raceasca, intre timp batem frisca cu doua linguri de zahar pudra.

Dupa ce s-a racit crema de oua, adaugam nuca de cocos si frisca batuta.

Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul , se raceste si se adauga esenta de migdale

Pentru asamblare, se insiropeaza blaturile, crema se imparte in doua, se scoate 2 linguri pentru ornat. ( blat insiropat crema, blat, crema, blat). Se da la rece o ora, apoi se scoate, ungem cu crema si presaram cu nuca de cocos. Ca sa nu fie asa simplu am pudrat cu cacao, floricele.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise