Tort de ciocolata cu mousse de fructe de padure

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 60 gr zahar
  • 50 gr ciocolata
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de amidon
  • 3 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • Buline
  • 350 gr branza dulce
  • 80 gr nuca de cococs
  • 100 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri rase de amidon
  • Crema:
  • 600 ml frisca
  • 300 gr fructe de padure
  • 200 gr zahar
  • 10 gr gelatina
  • Glazura de cacao:
  • 200 ml apa
  • 230 gr zahar
  • 150 ml frisca
  • 75 gr cacao
  • 10 gr gelatina

Mod de preparare

Buline:

Amestecam toate ingredientele si formam bile(daca compozitia iese mai moale-poate branza nu a fost suficient de scursa mai adaugam 1-2 linguri de nuca de cocos).Bilele de branza se aseaza in forma de tort care a fost tapetata cu ulei si faina.

Blat:

Galbenusurile de freaca spuma cu zaharul,adaugam cacaua si ciocolata topita si racorita.Incorporam faina si praful de copt . Albusurile batute spuma se incorporeaza amestecand usor pana se omogenizeaza.Turnam amestecul peste buline si dam la cuptor la foc mic pentru 45-50 min.

Scoatem blatul din forma dupa ce s-a racit aproape complet.

Crema:

Fructele de padure si zaharul se pun intr-o craticioara si se fierb 15 min dupa care se lasa sa se raceasca bine.Gelatina se hidrateaza si se topeste apoi se adauga peste fructe si totul se amesteca cu frisca batuta .

Blatul se pune pe un platou si in jurul lui se fixeaza un inel detasabil..Crema se intinde in strat uniform peste blat si se lasa la rece 2-3 ore.

Glazura:

Apa cu zaharul,frisca si cacaua se amesteca intr-un vas si se pune pe foc mic pana se topeste zaharul.Se da deoparte si gelatina hidratata se adauga in amestecul cald.Amestecam rapid pentru a se dizolva toata gelatina.Se lasa sa se raceasca amestecand mereu in ea .Cand este rece dar inca fluida se toarna peste tort. si se la lasa la rece din nou 8-10 ore.

Se scoate usor inelul din jurul tortului dupa ce am trecut cu lama unui cutit in jurul tortului pentru a-l desprinde de peretele inelului.Am decorat cu cateva bucatele de ciocolata pe care le-am facut astfel:am topit o ciocolata fina cu lapte,am intins pe o hartie de copt cateva forme neregulate in strat subtire peste care am pus bombonele decorative aurii si le-al dat la rece.Cand am avut nevoie le-am desprins de pe hartie ,le-a rupt si le-am fixat in glazura.

Am adaugat la decor si cateva bomboane de ciocolata si fructe de padure.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise