Tort de iaurt

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 iaurturi mari sau 1 kg.
  • 4 plicuri gelatina 10 gr.
  • 1\2 frisca lichida
  • 2 cani zahar-400gr.
  • 1 compot ananas
  • piscoturi sau biscuiti
  • esenta de rom.

Mod de preparare

Gelatina se pune la inmuiat in 200 ml. Zeama compot, separat, se pune intr-o cratita pe aragaz la topiti zaharul cu o cana de compot. Cand s-a topit zaharul se da deoparte sa se raceasca, pana putem sa tinem degetul in ea. Atunci se adauga gelatina si se amesteca bine. 1\2 din frisca se bate bine cu mixerul, se adauga treptat iaurtul, apoi gelatina amestecata cu zaharul si esenta. Se tapeteaza o cratita de 3 kg. cu folie, se pune 1\2 din cantitate, se adauga fructele din compot, se adauga restul compozitiei. Deasupra se pun piscoturi sau biscuiti. Se da la rece 3-4 ore sau o noapte. Se rastorna pe platou, se orneaza cu restul de frisca batuta si fructe.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise