Tort de Lapte Condensat , Cãpsuni si Nucã de Cocos

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 foi de gelatinã incolorã sau rosie sau 1 plic de gelatinã în praf de 10 gr.
  • 1 cutie ( 395 gr) de lapte condensat
  • 1 iaurt cu gust de nucã de cocos
  • 300 gr. cãpsuni proaspete în piure
  • 200 ml. smântânã pt. friscã
  • 3 linguri de zahãr
  • 12 piscoturi pt. sampanie
  • 200 gr. cãpsuni tãiate bucãti mici
  • suc de portocale natural, cam 1 pahar
  • nucã de cocos
  • Decor:
  • top de cãpsuni sau ciocolatã
  • cãpsunã
  • friscã

Mod de preparare

Acest desert este foarte usor de pregãtit,se poate face cu orice alt fruct care vã place.

Puteti folosi o formã de silicon adâncã, chiar o formã de cuptor, tip vas de Yena de exp. pt. cã acest dulce merge la frigider.

Puteti servi direct din formã, este mai simplu :)

Eu am pregãtit 2 tortulete, unul pt. acasã si celãlalt pt. colegi.

1)Smântâna se bate friscã cu zahãrul si se pãstreazã la frigider.

Cãpsunile piure ( cu blenderul) se amestecã cu laptele condensat si iaurtul.

Separat se pregãteste gelatina conform instructiunilor si se adaugã la amestecul de cãpsuni, se scoate frisca de la rece si se adaugã compozitiei.

Amestecã bine.

Puteti adãuga putinã nucã de cocos, va iesi delicios:)

2)Toarnã preparatul în formã, pune cele 200 gr. de cãpsuni tãiate si acoperã cu piscoturile înmuiate în suc de portocale.

Dã la frigider pânã se solidificã bine. Eu am fãcut seara pt. a doua zi.

Pt. tortuletul nostru nu am avut rãbdare, l-am servit cam dupã 3 ore.

Am mai pregãtit si cu alte ocazii acest desert si am încercat sã pun întâi piscoturile apoi cãpsunile si crema, dar piscoturile se ridicã la suprafatã...pt. cã asa e reteta. Sper sã vã placã.

Poftã bunã!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise