Tort de mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mere;
  • -4 oua;
  • -4 linguri de faina;
  • -4 linguri de ulei;
  • -4 linguri de zahar pentru compozitie;
  • -10 linguri de zahar pentru caramel;
  • -2 linguri zahar pentru sirop;
  • -2 plicuri de zahar vanilat;
  • -300 ml lapte;
  • -2 pachete de frisca;
  • -scortisoara;
  • -nuca;
  • -1 praf de copt.
  • -esenta de rom

Mod de preparare

Merele se curata si se taie felii. Se face un aluat de pandispan din 4 oua(va puteti uite la reteta de tarta cu banane si portocale.

Intr-o cratita emailata se pregateste caramelul din 10 linguri de zahar. Zaharul caramelizat se intinde uniform pe peretii cratitei. Se presara uniform nuca zdrobita (eu o zdrobesc in piulita). Se aseaza merele peste care se pune aluatul.

Se pune in cuptor cca 30 min.

Se rastoarna pe un platou. Peste zaharul caramel netopit se adauga 200 ml apa si se fierbe pana cand se topeste tot caramelul dupa care se introduce sub tort.

Se lasa la rece dupa care se orneaza cu frisca si sirop de visine sau de alte fructe.

II

Exista ca varianta si mere curatate de coaja la care se scoate partea din mijloc si se umple cu zahar, nuca si stafide.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise