Tort de mere si grepfruit

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 4 linguri apa fiarta
  • 1 plic praf de copt
  • 200-300 g faina
  • 2 linguri pesmet
  • 6 linguri ulei
  • 1 kg mere si 1 grepfruit
  • 3-4 linguri zahar pt fructe
  • frisca pt ornat

Mod de preparare

Preparare

Se curata merele de coaja si se taie dupa dorinta(ori se scobesc in mijloc si se umplu cu nuca ,ori pe 1/2 sau felii)

Eu am taiat feliute si grpf-ul l-am decojit de pielita alba si l-am pus tot feliute

Fructele pregatite se pun intr-o cratita sau forma de tort cu zahar si se baga la cuptor pana se inmoaie(se asaza pe hartie de copt)

Se pregateste intre timp aluatul:se mixeaza ouale cu zaharul pana creste volumul de 3 ori si apoi se adauga apa fierbinte, faina amestecata cu praful de copt, pesmatul si se incorporeaza si uleiul.

Se asaza peste fructele inmuiate si se da la cuptor, la foc mic cca 40 minute

Cand e gata, se rastoarna invers si daca nu si-au lasat sirop indeajuns se insiropeaza cu zeama de la compot sau sirop de zahar

Se orneaza cu frisca sau ciocolata

E rapid de preparat si foarte gustos!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise