Tort delicios de ciocolata cu fructe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru bezelele cu migdale:6 albusuri
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 275 gr zahar cu granulatie fina
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 50 gr fulgi de migdale, macinati
  • Pentru crema de ciocolata:75 gr unt, frecat spuma
  • 450 gr zahar pudra
  • 50 gr cacao
  • 3-4 linguri de lapte
  • 550 gr capsuni
  • coacaze rosii
  • zmeura si afine
  • fulgi de migdale
  • zahar pudra, pentru ornat

Mod de preparare

Porniti cuptorul cu circa 10 minute inainte de a coace.

Tapetati cu hartie pergament fundul unei forme pentru copt blaturi, cu diametrul de circa 20 cm, in care veti coace bezeaua.

Bateti albusurile spuma tare, impreuna cu praful de copt. incorporati treptat zaharul, apoi bateti din nou albusurile pana se intaresc. Adaugati esenta de migdale si fulgii macinati; amestecati usor cu ajutorul unei spatule.

Din aceasta compozitie coaceti 3 blaturi de bezea cu diametrul de circa 20 cm fiecare. Lasati blaturile sa se raceasca complet inainte de a indeparta hartia.

Frecati untul cu cacao si cu zaharul pudra, apoi adaugati laptele si amestecati din nou pana obtineti o compozitie fina, omogena.

Pastrati pentru ornat circa un sfert din amestecul de fructe. Ungeti un blat de bezea cu o treime din crema de ciocolata, presarati o treime din amestecul de fructe, apoi repetati operatia pentru celelalte blaturi, crema si fructele ramase.

Presarati fulgii de migdale si fructele pentru ornat, pudrati cu zahar si lasati cam o ora pana il serviti.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise