Tort din albusuri cu nuca

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 9 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 120 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 150 g zahar
  • 1 plic crema vanilie
  • 2 galbenusuri
  • 50 g margarina(unt)
  • 130 g nuca prajita si sfaramata
  • 250 ml lapte
  • 500 ml frisca 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Se fac trei foi, fiecare preparata astfel:

3 albusuri se bat bine spuma, se adauga 3 linguri zahar si se mixeaza pina se intaresc albusurile din nou.Adaugam o lingura cu faina amestecata cu praf de copt si 40 g nuca macinata. Amestecam cu grija sa se incorporeze bine toate ingredientele.Intr-o forma rotunda de tort unsa, adaugam hartie de copt si rasturnam compozitia , dupa care dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 20-30 minute pina se coace foaia.

Procedam la fel si cu celelalte foi.

150 g zahar il caramelizam la foc cat mai mic , apoi il punem pe o farfurie unsa cu unt, sa se raceasca.

Preparam crema de vanilie cu laptele conform instructiunilor de pe plic, cind este intarita adaugam galbenusurile si untulsi mixam sa se omogenizeze toate.

Zaharul caramel dupa ce s-a racit il macinam.

Batem bine 300 ml frisca , pina se intareste, adaugam zaharul caramel macinat si nuca prajita si sfaramata.

Trecem la montatul tortului.

Asezam prima foaie, crema de vanilie, crema de frisca, alta foaie, crema de vanilie , crema de frisca si deasupra a treia foaie.

Se orneaza tortul cu frisca ramasa sau dupa preferinta.

Al meu nu este aspectuos dar va garantez ca este deosebit de gustos....

Pofta mare !

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise