Tort diplomat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente: 4 portocale, 500 g friscă, 5 ouă, 250 g zahăr,
  • 200 g lapte, 4 lingurite de gelatină (se pune cu 2-3 ore în prealabil în apă rece) sau 4 pliculete a 5 g = 20 g, piscoturi sau blat de pandispan din 3 ouă

Mod de preparare

Ouăle si zahărul se bat bine, se adaugă lapte si se fierbe pe baie de abur pînă ajunge la consistenta unei ciulama groase. Pe foc, se adaugă si gelatina dizolvată si se mai dau cîteva clocote. Se răceste.

Se adaugă zeama de la 1-2 lămîi (după gust) si zeama de la 2 portocale + 500 g friscă. Totul se adaugă usor. Se tapetează o cratită cu portocale, kiwi si se pune crema. La mijloc se pun banane, kiwi si pe margine se înfig piscoturi. Deasupra se pun piscoturi sau blatul.

Se pune la rece cel putin o zi. Se dă cu un cutit subtire pe margini si se răstoarnă. La mijloc se pun fructele tăiate mărunt (kiwi, portocale, căpsuni). Optional, la mijloc se mai poate pune o budincă (căpsuni, zmeură, vanilie).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise