Tort diplomat

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • - blat:- 5 oua
  • - 5 linguri zahar
  • - 5 linguri faina
  • -1/2 pachetel praf de copt
  • mentionez: eu l am facut cu piscoturi daca vreti cu blat il faceti asa.
  • crema:- 5 oua
  • - 2 linguri faina
  • - 1 plic budinca de vanilie
  • - 1/2 litru lapte
  • - 5 pliculete zahar vanilat
  • - 300 gr zahar
  • - 25 gr gelatina inmuiata timp de 15 minute in 1/2 pahar cu apa rece si dizolvat la cald.Atentie nu fiarta gelatina ca isi pierde proprietatile.
  • - 500 ml frisca
  • - 1 cutie compot de ananas
  • - 2 banane,2 kiwi,2 portocale

Mod de preparare

Preparare crema: Amesteci galbenusurile cu faina,budinca,zaharul si laptele,fierbi la bain marie 

pana se ingroasa compozitia,apoi se da la o parte si adauga albusurile batute spuma si zaharul vanilat.In crema racorita,calduta incorporezi gelatina si frisca batuta.

fructele se taie bucatele si se adauga in crema.

Asamblare tort:- cu blat: o foaie jos,crema,foaie sus.

- se imbraca cratita cu piscoturi se toarna crema.Se acopera cu folie de aluminiu sau alimentara si se lasa trei ore la rece.Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca. 

Preparare blat: Albusurile se separa de galbenusuri,albusurile se bat spuma cu zaharul.Se adauga galbenusurile,faina cu praful de copt.Se coace intr o cratita unsa cu ulei si tapetata cu faina sau intr o forma de tort.Se taie in doua foi dupa ce raceste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise