Tort diplomat

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru crema
  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml smantana
  • 150 ml lapte
  • 200 gr ciocolata alba
  • doua plicuri gelatina
  • 650 gr frisca lichida
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4-5 mandarine
  • 2-3 kiwi
  • 2 banane
  • 2 piersici din compot
  • 1 cutie compot ananas(rondele)
  • 200 g piscoturi sampanie

Mod de preparare

Punem geletina la hidratat in 50 ml suc de la compot(8-10 min).

Intr-un vas cu fund dublu punem ouale si apoi zaharul.Amestecam iar apoi incorporam faina.

Adaugam smantana si apoi putin cate putin laptele.Punem vasul pe foc(la foc mic) si amestecam continuu pana cand compozitia se ingroasa.

Luam de pe foc si adaugam ciocolata cubulete .Amestecam pana in momentul in care ciocolata se topeste complet.

Adaugam gelatina in compozitia fierbinte si amestecam, apoi lasam la racit.

Se bate frisca lichida cu zaharul vanilat

Cand compozitia s-a racit adaugam frisca.

Tapetam forma detasabila de tort cu folie transparenta.

Fructele(mandarinele,kiwi,bananele)se curata de coaja.Kiwi si bananele se taie felii.Rondelele de ananas se taie in jumatate,piersicile se taie felii mai groase.

Insiropam piscoturile in siropul de la compotul de ananas.

Peretii si partea de jos a formei se"imbraca" cu piscoturi.Peste piscoturile de pe fundul formei asezam felii de fructe peste care turnam jumatate din compozitia racita mai sus.Urmeaza un alt strat de felii de fructe(dupa preferinta)peste care turnam restul de crema .La final ornam tortul cu felii de fructe dupa placul fiecaruia.

Dam la frigider pentru 4-5 ore ,dupa care scoatem din forma ,taiem bucati potrivite si servim.

Usor si racoritor................mmm.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise