Tort Dobos ca-n copilarie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente ptr. foi:
  • 14 oua
  • 280 g zahar
  • 240g faina
  • Ptr. crema:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 400 g ciocolata de lapte
  • 300g unt 85% grasime
  • Glazura de zahar:
  • 100 g de zahar
  • 50 g unt.

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Amestecam galbenusurile cu 140 g zahar pana devin cremoase.

La randul lor si albusurile vin batute cu 140 g zahar pana devine o spuma tare.

In crema de galbenusuri amestecam si faina apoi adaugam incet si spuma de albusuri.

Din acest amestec vor iesi in jur de 8-10 blaturi subtiri.

Un blat se face pe fundul unei tavi unse cu unt si tapetata cu faina: se pun doua linguri mari din compozitia ptr. blat si se coc la temp de 220 °C pentru cateva minute, aproximativ 5 minute. Se lasa sa se raceasca si se desprind cu un cutit apoi, usor.

Puteti folosi coala de hartie pentru copt, va fi mult mai usor, lasati foaia sa se raceasca pe hartie si o desprindeti doar in momentul montarii.

Crema:

Se bat ouale cu zaharul pe aburi pina devin o crema de consistenta mai tare. Topim si ciocolata in aceasta crema si lasam sa se raceasca.

Dupa aceea amestecam untul in compozitia cremei.

Glazura de zahar:

Caramelizam 100 g de zahar. In acest zahar topim si 50 g unt. Turnam pe o hartie de copt, unsa inainte.

Cand s-a racit zaharul caramelizat il spargem marunt si il aplicam pe tort.

Alternam straturi de foi si crema pana se termina, se oprese crema si pentru ornat in exterior. Se decoreaza cu zaharul caramelizat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise