Tort inghetat de ciocolata si alune

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • 250 gr ciocolata amaruie, rupta in bucati
  • • 300 gr ciocolata cu lapte, rupta in bucati
  • • 570 ml frisca lichida
  • • 3 linguri miere
  • • 6 linguri lichior
  • • 100 gr alune de padure, prajite in cuptorul incins pentru aprox.10 minute
  • • 180 gr biscuit simpli
  • • 1 lingura unt sau margarina Rama ,topit(a) + pentru unsul vasului

Mod de preparare

1. Topeste int-un vas, la bain-marie, ambele feluri de ciocolata impreuna cu frisca lichida, ,mierea si lichiorul.Lasa-le sa se raceasca.

2. Sfarama alunele cu biscuitii intr-un robot de bucatarie, apoi adauga untul/margarina topit(a) si amesteca.Unge o folie mare de plastic cu unt si aseaz-o intr-un vas potrivit.Presara o parte din biscuitii si alunele sfaramitate pe fundul si partile laterale ale vasului, apasandu-le pentru a se lipi de vas.Toarna compozitia cu ciocolata in vas, apoi presara deasupra biscuitii cu alunele sfaramitate ramase.

3. Pune totul la congelator pana ce se va intari.Inainte de servire, rastoarna tortul de ciocolata pe o farfurie de servire si taie-l cu un cutit fierbinte.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise