Tort lacramioare

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • este un tort 'spornic', l-am gasit in vechiul caiet de retete al mamei mele,si e cu adevarat un deliciu:
  • se fac 2 checuri:
  • 5 oua
  • 12 linguri ulei
  • 30linguri lapte
  • 15 linguri zahar
  • 2praf de copt stins si un pic de bicarbonat
  • 2plicuri zahar vanilat
  • 1lingura coaja de lamaie si zeama
  • 1 plic cacao
  • crema:
  • 1 litru lapte
  • 1margarina unirea(250gr)
  • 5linguri faina
  • 5linguri zahar
  • esenta de migdale
  • frisca:
  • 1/2 l frisca vegetala
  • 1/2 l smantana
  • 5-6 linguri zahar

Mod de preparare

Checurile:

Oule se separa, se bate albusul cu un varf de cutit de sare,galbenusele se freaca cu zaharul si zaharul vanilat cca 5 min.apoi se adauga laptele cald, uleiul, faina albusele si praful de copt.

Separam compozitia in doua vase egale,in unul se cerne 10-15 gr cacao si in celalalt se pune coaja de lamaie si zeama.Se pun in tavi si se coc la foc iute cca 15 min apoi reducem caldura pana sunt gata. II scoatem repede din tavi si punem checurile la racit rasturnate pe o parte (astfel nu se vor lasa).

Crema:

Margarina o punem la topit pe foc, adaugam zaharul si apoi faina,mestecam energic, dam focul la mic si punem laptele cate o canita,crema cand e gata devine fina si groasa ca o smantana, punem esenta de migdale dupa gust,(celor ce nu le place inlocuim cu lamaie). O lasam la racit cca 15-20 min,acoperita cu folie de plasic chiar pe suprafata cremei, astfel nu va prinde crusta.

Asamblare:

Checurile se taie felii subtirele. Eu am taiat si varful la cel care a crescut mai tare,(am facut acesta la o aniversare, 6 torturi)Ungem fiecare felie cu crema si le asezam in picioare formand un chec lung.

Batem bine frisca si imbracam checurile.

Tot secretul e taierea tortului,taiem feliile pe oblic ///, astfel vom avea felia in 2 culori!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise