Tort Lorivecina

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 portocale mari si sanatoase
  • -250 gr. nuci macinate
  • -350 gr. zahar
  • -200 ml apa
  • -250 gr. unt nesarat
  • -50 gr. cacao
  • -10 oua
  • -frisca

Mod de preparare

Portocalele se dau prin razatoarea mica,cu tot cu coaja, se adauga nuca,zaharul,apa si se pun pe foc pana devin o pasta groasa Se amesteca si se observa cu atentie.

Se adauga untul si cacaoa si se lasa la racit.Compozitia sa fie potrivita,nici foarte calda ,nici foarte rece.

Se freaca galbenusurile cu putin zahar si esenta de vanilie, sau rom sau si mai potrivit , apa de portocale sau apa de trandafiri, cam 2 linguri.

Albusurile se bat spuma.

Aveti nevoie de o tava rotunda cu fundul detasabila, sau daca nu o oala teflon. Se tapetaza cu hartie si se dauga compozitia.

Se da la cuptorul incins innainte, si se tine 40-60 minute. La mine a durat 45 de minute, la 180 grade si apoi la 200,in ultimile 15 minute de coacere.

Cand este gata se scoate , se aseaza pe platou,se lasa la racit.

Se orneaza cu frisca si ....se mananca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise