1. Primul pas este să mărunţeşti biscuiţii digestivi şi să-i amesteci cu untul. Pune hârtie de copt într-o formă rotundă de tort, unge hârtie cu unt, apoi pune amestecul de biscuiţi. Întinde-i uniform la baza formei presând bine cu o lingură de lemn şi dă la rece până se întăreşte.
2. Începe prepararea umpluturii topind ciocolata la bain-marie. Las-o să se răcească şi abia apoi adaugă un ou. Amestecă şi ţine deoparte.
3. Bate zahărul cu brânza de vaci până când obţii o astă omogenă.
4. Apoi adaugă făina, 1 linguriţă de sare, 4 ouă, esenţa de vanilie şi smântâna. Amestecă bine toate ingredientele!
5. Împarte compoziţia în două porţii. Într-una dintre ele adaugă ciocolata amestecată mai devreme cu oul. Scoate din frigider forma cu biscuiţii (blatul trebuie să fie tare) şi toarnă în ea câte o lingură din fiecare bol: una simplă şi una cu ciocolată. Amestecă cu o spatulă pentru a lăsa acele urme marmorate. Continuă în acelaşi ritm până termini ambele boluri, consecutiv o lingură simplă şi apoi una cu cioco. Nu uita să amesteci cu spatula pentru efectul de marmură.
6. Preîncalzeşte cuptorul la 150 grade/nivel 3. Dă tortul la cuptor pentru 70 de minute. Lasă-l să se răcească în cuptor şi apoi dă-l la rece peste noapte. A doua zi va fi fabulos!!!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise