Tort mousse de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 150 gr de biscuiți
  • - 500 gr de ciocolată neagră
  • - 230 ml de smântână dulce
  • - 400 ml de frișcă vegetală
  • - 100 gr de Finetti
  • - 50 gr de unt
  • - 50 gr de zahăr
  • - esență de rom
  • - frișcă pentru ornat și ornamente de ciocolată Dr. Oetcker

Mod de preparare

- Se face mai întâi blatul de biscuiţi: se pisează biscuiţii foarte mărunt

- topim untul cu Finetti și amestecăm până obținem o cremă. Peste această cremă adăugăm biscuiții, făcând, astfel, blatul.

- ungem cu unt o formă de tort cu pereții detașabili și întindem blatul de biscuiți

- facem, apoi crema. Topim ciocolata pe pat de apă, peste care turnăm smântâna. Amestecăm în continuu la foc mic până obținem ceva omogen. Lăsăm la răcit.

- preparăm frișca și turnăm peste ea, treptat, ciocolata topită (ambele să fie la aproxmativ aceeași temperatură) și amestecăm cu o lingură de lemn. Turnăm compoziția obținută peste blatul de biscuiți. Băgăm la frigider peste noapte, apoi decorăm cu frișcă și ornamente de ciocolată.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise