Tort "Printesa" cu frisca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 l frisca vegetala
  • vanilie
  • colorant alimentar
  • ornamente diverse
  • o papusa Barbie

Mod de preparare

Se separa ouale, se bate albusul spuma, se adauga zaharul, vanilia si la urma galbenusurile si faina, fara a se mai bate prea mult ca sa nu se lase spuma. Se da repede ca cuptorul bine incalzit, intr-o forma rotunda sau o cratita acoperita cu hartie de copt.

Se lasa 30-45 de min. in functie de cuptor si se scoate lasandu-se la racit. Apoi se bate frisca, se coloreaza si se incepe ornarea tortului. Se taie in 3-4 felii, se adauga frisca si apoi se aseaza papusa deasupra. Ar trebui aleasa o papusa careia i se pot scoate picioarele dar sta bine si daca are picioare, doar ca tortul va trebui gaurit in mijloc. Papusa va putea fi imbracata frumos, sau acoperita la randul ei cu frisca, dar exista riscul ca frisca sa se scurga. Blatul rotund va fi fusta printesei. Colorati frisca cat puteti de frumos si ornati \"fusta\" cu tot felul de bezele, bomboane, copiii vor fi incantati.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise